"Haralds hus" et af de 3 fotos på Kunstnernes Sommerudstilling 2017
 
 

Arbejdsmetoder

Naturen, livets forgængelighed og tingenes forfald er begreber, som optager mig meget og temaer, som ofte går igen i mine værker.
 
Når jeg bevæger mig rundt i et forladt og ubeboet hus, bliver jeg altid grebet af en form for melankoli og andægtighed. Det er utrolig smukt, når det støvede lys filtreres gennem flere lag gardiner og lander på et slidt linoleumsgulv.Når en verden af ukendte og glemte indtryk åbenbarer sig, kan man kun fascineres ved tanken om de historier, som rummene kunne fortælle, hvis de var i stand til det.
 
Jeg bruger mine fotos fra de forladte huse, jeg besøger, som en registrering, bevaring og dokumentation. Med registreringen ønsker jeg at fastholde og dokumentere den virkelighed, der endnu står tilbage.
 
I min verden ser jeg ligeledes noget smukt ved forfald hvad enten det er forfaldet i en frønnet træstamme, i et stykke gennemtæret jern eller i knoglerne fra et dødt dyr. Objekterne i deres oprindelige form, bliver i kraft af forfaldet transformeret og nye former og udtryk opstår.
 
Som udgangspunkt har jeg én enkelt regel i min arbejdsproces. Fotoet skal gengive den virkelighed, jeg så da jeg tog billedet. Derfor er mine fotos ubearbejdede, og der er ikke manipuleret med opstilling, farve, lys eller beskæring.
 
Ofte arbejder jeg med at gå helt tæt på motivet og undersøger i den proces, hvordan det er muligt at transformere fotografiet over i noget mere end det, man er vant til, at et fotografi bruges til.
 
Jeg arbejder med at få fotografiet til at være æstetisk, afklaret i form og grafiske linjer og samtidig være et værk, som beskueren kontinuerligt kan finde nyt i. Velkommen til min verden af billeder.
 
Jeg har bl.a. udstillet på Kunstnernes Sommerudstilling 2017, Bjerringbroudstillingen 2013 (her modtog mit billede ”Reflection” kunstnerprisen for udstillingens bedste billede), Godsbanen, Galleri 8240, Gallery Gathering of the Tribes (New York), Galleri Dencker & Schneider (Berlin), Art Gallery PS, Galleri Art Expo. Jeg udstiller også hos kunstforeninger i private og offentlige virksomheder.
 
Uddannelse:
  • Århus Kunstakademi 2015-2019
 Medlemsskaber: 
Helle Bjørnebo Neidhardt  | Tlf.: +45 60894334 | bjoerneboneidhardt@hotmail.com